Earl grey

(1 klantbeoordeling)

5,6710,74

Earl Grey is een verfijnde theemelange uit China waar een vleugje Bergamotolie aan toe is gevoegd. De Bergamotvrucht is het geheim achter deze verfijnde thee. Het is een kruising tussen een zoete limoen en een bittersinaasappel, die naast een citrussmaak zorgt voor een bloemig en kruidig aroma.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tags: , , Product ID: 1704

Beschrijving

Earl Grey is een verfijnde theemelange uit China waar een vleugje Bergamotolie aan toe is gevoegd. De Bergamotvrucht is het geheim achter deze verfijnde
thee. Het is een kruising tussen een zoete limoen en een bittersinaasappel, die naast een citrussmaak zorgt voor een bloemig en kruidig aroma. Charles Grey (1764–1845) was een Britse premier. In 1832 heeft Charles Grey ervoor gezorgd dat er een einde kwam aan de monopolypositie van de Britse Oost-Indië compagnie met betrekking tot het importeren van thee. Hierdoor ging de prijs van de thee omlaag en werd thee beschikbaar voor de gehele bevolking. Als dank heeft Charles Grey van een diplomaat een doosje thee met bergamotolie gekregen.

Thee recept:
Hoeveelheid: 2 gram per kopje 12 gram per liter
Watertemperatuur: 100°
Trektijd: 2-3 minuten

Wil je er zeker van zijn dat je een perfect kopje thee zet? Laat het dan niet afhangen van de kwaliteit van het kraanwater. Die verschilt in Nederland van plaats tot plaats. Mijn advies is om je thee te zetten met Spa Blauw of Mount Calm, mooi zacht water waardoor de pure theesmaak beter tot zijn recht komt. Je thee is mooi helder van kleur, ook als deze wat langer staat, en er komt geen wit of olieachtig laagje op je thee.

Earl grey kopen? Ga dan naar de thee bestellen pagina.

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar

1 beoordeling voor Earl grey

  1. Robert Soethout (geverifieerde eigenaar)

    Uitstekende kwaliteit thee

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *