Onze theeën

Wat houdt thee in

 Thee, populair én gezond

Alle theesoorten, (theeklasse: witte, groene, gele, Oolong, zwarte en post-gefermenteerde thee) komen van de theeplant Camellia Sinensis. Er zijn ruim 3.700 sub-variëteiten en meer dan 1.880 aroma’s. Thee is wereldwijd de meest gedronken drank, cola komt op de tweede plek en koffie pas op nummer vijf. Zwarte thee is wereldwijd de meest gedronken theesoort. Ondanks de opkomst van andere theesoorten als groene thee vormt zwarte thee nog 90 procent van theeverkoop in Europa. Thee heb je in vele soorten en kwaliteiten. Art of Tea heeft alleen thee van de beste kwaliteit in haar assortiment.

De theeplant Camellia Sinensis

De Camellia Sinensis gedijt het beste in (sub)tropisch klimaat. Hoewel er in Nederland nu ook volop wordt geëxperimenteerd met de theeplant (o.a. in Soerendonk), komt vrijwel alle thee uit warme gebieden in de wereld. Zodra de theeplant 4 jaar oud is, kan begonnen worden met het plukken van de theebladeren. Met zorg en aandacht worden de topjes van de theeplant (de two leaves en de bladknop) met de toppen van duim en wijsvinger geplukt, dit is een tijdrovende klus. Theeplanten kunnen, mits goed onderhouden, zo’n 120 -140 jaar oud worden. Grondsoort, klimaat en wijze van onderhoud bepalen samen de kwaliteit, smaak en aroma van de thee. Art of Tea kiest niet alleen voor het beste product, we hebben de drie P’s hoog in het vaandel (People, Planet, Profit), daarom zijn een groot deel van onze leveranciers Trade Fair Certified theeplantages.

Kies je voor Art of Tea… dan kies je voor thee zoals thee bedoeld is!

Thee heeft zes theeklasse: wit, groen, Oolong, zwart, post-gefermenteerd en kruidenthee.


Nog niet overtuigd? Dit zeggen anderen!

01-02-2023

Het kantoor ruikt heerlijk naar de thee van Art of tea. Mijn medewerkers  zijn erg gecharmeerd van de thee en ook mijn gasten/klanten waarderen de thee enorm

01-02-2023

Wij van Eethuis Twintig ervaren de samenwerking als zeer prettig. Binnen Eethuis Twintig werken wij graag met lokale partners, hier is Art of Tea een mooi voorbeeld van. Tevens sluit de kwaliteit van Art of Tea naadloos aan op de visie over kwaliteit van Eethuis Twintig. Wij zijn begonnen met het serveren van zakjes verse thee. Echter na een test periode zijn wij er achter gekomen dat niet functioneel werkt. Dit heeft te maken dat de labels zicht vol zuigen met thee water en vervolgens vies en nattig worden. Na overleg met Brigitte zijn wij samen opzoek gegaan naar een passende oplossing. De oplossing hebben wij gevonden in een plank met 6 thee bussen. In deze bussen zit losse verse thee. Wij serveren de thee voor onze gasten tijdens het ontbijt, lunch, diner. Tevens wordt er veelvuldig gebruik van gemaakt tijdens de High Tea die wij serveren.

01-02-2023

Art of Tea is niet zo maar een kop thee dat je besteld. Bij Art of Tea krijgen wij het totaalplaatje. Elke thee met een eigen en uniek karakter ideaal om het diner mee af te sluiten of juist mee te begeleiden. Als de kwaliteit van de thee nog niet genoeg is, dan is de persoonlijke service en de schat aan kennis van Brigitte wel een reden om Art of Tea te proberen. Altijd fijn als er iemand niet alleen mee denkt over het product zelf maar ook mee denkt over de manier van serveren of hoe de juiste informatie bij de gast beland. Kortom een prachtig product waar de liefde en passie van Brigitte in te proeven valt

01-02-2023

Thee is thee zou je zeggen, totdat je een theesommelier vraagt om wat te komen vertellen over thee. Omdat wij op kantoor naast verse bonenkoffie ook ‘verse’ thee wilden serveren, vroeg ik of Brigitte van Brigitte’s Tea Art ons daarbij kon helpen. Er ging een wereld voor ons open! We kregen vele smaken om te proeven en leerden veel over thee en wat je wel en niet hoort te doen bij het maken van een lekker kopje thee. Brigitte weet wat er voor nodig is om onze klanten de lekkerste thee te kunnen serveren. En als de eerste potjes verse thee op is, bestellen we daarna de andere smaakjes en blijven zo variëren met ons aanbod. Bijbestellen is heel eenvoudig en snel en persoonlijk geleverd. Perfecte service!

Bel ons

Bereikbaar ma t/m vr van 09:00 tot 18:00

06 1325 4133

Mail ons

Gemiddeld binnen 2 uur reactie

info@artoftea.nl

Ons aanbod

Bekijk ons productaanbod

Naar de shop