Groene Thee

Groene thee wordt al eeuwenlang gedronken in China en Japan. De afgelopen jaren heeft groene thee ook in het Westen enorm aan populariteit gewonnen. Veel mensen hebben de heerlijke smaak en geur van groene thee ontdekt. Art of Tea heeft diverse heerlijke groene theesoorten in het assortiment.
Groene thee bewerking: na het plukken worden de theebladeren kort gedroogd, daarna worden ze verhit (‘Killing the Greens’), door bijvoorbeeld te stomen of te wokken, zodat er geen oxidatie op gang komt. Belangrijk is dat het blad heel blijft zodat de sappen niet vroegtijdig vrijkomen. Hierdoor blijven alle waardevolle stoffen zoals de antioxidanten in het theeblad aanwezig. Daarna worden de bladeren gerold of op een andere manier in model gebracht. De smaken van groene thee kunnen variëren van licht grazig/hooi tot spinazie of zilt/zeewier, Umami.

Antioxidanten

Groene thee wordt, net als zwarte thee, gemaakt van de bladeren van de theeplant Camellia Sinensis. Deze bladeren worden met de hand geplukt en meteen verhit. Dit wordt ook wel ‘Killing the Greens’ genoemd. Na de verhitting worden de bladeren machinaal gerold en gedroogd. Zo blijven alle antioxidanten in het blad aanwezig.

Hoe drink je groene thee?

De smaak van groene thee is zachter en subtieler dan die van zwarte thee. De infusie van de thee is licht geelgroen van kleur. De thee wordt getrokken op water met een temperatuur tussen 70 °C en 80 °C. De temperatuur speelt bij groene thee een belangrijke rol voor de smaakervaring. Gebruik je te heet water dan schrikken de gevoelige groene theeblaadjes en gaan ze bitterstof afgeven waardoor veel mensen de groene thee als bitter ervaren.

Theerecept groene thee:

Hoeveelheid: 2 gram per kopje, 12 gram per liter, zacht water,
Watertemperatuur: 70 – 80 °C.
Trektijd: 2-3 min.

In Nederland heb je een groot verschil in de kwaliteit van kraanwater, om er zeker van te zijn dat je kunt genieten van een perfect smakend kopje thee adviseer ik om Spa Blauw of Mount Calm te gebruiken. Dit is mooi zacht water waardoor de pure theesmaak beter tot zijn recht komt en de thee mooi helder van kleur is, ook als die wat langer staat. Ook komt er hierdoor geen wit of olieachtig laagje op je thee.

Groene thee bestellen? Klik dan hier.


Nog niet overtuigd? Dit zeggen anderen!

01-02-2023

Wij van Eethuis Twintig ervaren de samenwerking als zeer prettig. Binnen Eethuis Twintig werken wij graag met lokale partners, hier is Art of Tea een mooi voorbeeld van. Tevens sluit de kwaliteit van Art of Tea naadloos aan op de visie over kwaliteit van Eethuis Twintig. Wij zijn begonnen met het serveren van zakjes verse thee. Echter na een test periode zijn wij er achter gekomen dat niet functioneel werkt. Dit heeft te maken dat de labels zicht vol zuigen met thee water en vervolgens vies en nattig worden. Na overleg met Brigitte zijn wij samen opzoek gegaan naar een passende oplossing. De oplossing hebben wij gevonden in een plank met 6 thee bussen. In deze bussen zit losse verse thee. Wij serveren de thee voor onze gasten tijdens het ontbijt, lunch, diner. Tevens wordt er veelvuldig gebruik van gemaakt tijdens de High Tea die wij serveren.

01-02-2023

Het kantoor ruikt heerlijk naar de thee van Art of tea. Mijn medewerkers  zijn erg gecharmeerd van de thee en ook mijn gasten/klanten waarderen de thee enorm

01-02-2023

Art of Tea is niet zo maar een kop thee dat je besteld. Bij Art of Tea krijgen wij het totaalplaatje. Elke thee met een eigen en uniek karakter ideaal om het diner mee af te sluiten of juist mee te begeleiden. Als de kwaliteit van de thee nog niet genoeg is, dan is de persoonlijke service en de schat aan kennis van Brigitte wel een reden om Art of Tea te proberen. Altijd fijn als er iemand niet alleen mee denkt over het product zelf maar ook mee denkt over de manier van serveren of hoe de juiste informatie bij de gast beland. Kortom een prachtig product waar de liefde en passie van Brigitte in te proeven valt

01-02-2023

Thee is thee zou je zeggen, totdat je een theesommelier vraagt om wat te komen vertellen over thee. Omdat wij op kantoor naast verse bonenkoffie ook ‘verse’ thee wilden serveren, vroeg ik of Brigitte van Brigitte’s Tea Art ons daarbij kon helpen. Er ging een wereld voor ons open! We kregen vele smaken om te proeven en leerden veel over thee en wat je wel en niet hoort te doen bij het maken van een lekker kopje thee. Brigitte weet wat er voor nodig is om onze klanten de lekkerste thee te kunnen serveren. En als de eerste potjes verse thee op is, bestellen we daarna de andere smaakjes en blijven zo variëren met ons aanbod. Bijbestellen is heel eenvoudig en snel en persoonlijk geleverd. Perfecte service!

Bel ons

Bereikbaar ma t/m vr van 09:00 tot 18:00

06 1325 4133

Mail ons

Gemiddeld binnen 2 uur reactie

info@artoftea.nl

Ons aanbod

Bekijk ons productaanbod

Naar de shop