Wie is Brigitte

 

Al van jongs af aan ben ik een enorme liefhebber van thee. Omdat ik gezond leven van groot belang vind, vroeg ik me af of de diverse theesoorten die ik dronk wel zuiver en gezond waren.
Ik verdiepte me steeds meer in de vele soorten thee. Onderzoek leerde mij dat er eigenlijk maar twee planten zijn waar thee van gemaakt wordt, de Camellia Sinensis (subtropische plant) en de Camellia Assamica (tropische plant). Heel bijzonder vond ik dat er van twee planten zoveel verschillende theesoorten komen.”

Thee is gezelligheid, thee is rust, thee is een goed gesprek, thee is thuis komen. En zo kan ik nog wel even doorgaan over wat thee voor mij betekent.

Mijn naam is Brigitte van Schooten en ik ben een rasechte theedrinker. Sterker nog: ik lust niets anders. De basis voor mijn passie voor thee is al jong gelegd. Aan theedrinken met mijn oma heb ik de beste jeugdherinneringen. De losse thee die zij liet trekken in de pot, daar denk ik met veel warmte aan terug.  En niet alleen aan de smaak, maar ook aan de sfeer en de goede gesprekken die we hadden.

Er bleek nog veel meer te ontdekken! Toen ik in 2011 op de vakbeurs ‘Beleef Koffie-Beleef Thee’ Richard Schukkink van de International Tea & Coffee Academy tegenkwam, ging er een wereld voor me open. De smaken, de geuren, de kleuren, de mogelijkheden; thee is niet zomaar een warm drankje, thee is een lifestyle.

En zo begon een zoektocht naar de ultieme thee-ervaring. Wat is thee precies en waarom smaakt het zoals het smaakt? En steeds als ik dacht dat ik thee helemaal doorhad, bleken er toch weer nieuwe mogelijkheden te zijn die ik nog niet ontdekt had. Met thee ben je nooit uitgeleerd, maar ik mag mezelf sinds enkele jaren wel theesommelier noemen. Regelmatig maak ik theereizen naar de landen waar de beste theesoorten vandaan komen. De theesoorten die ik naar Nederland haal, koop ik daar rechtstreek bij de producent.

Art of Tea is de samensmelting van een persoonlijke fascinatie en een schat aan kennis en ervaring. Vandaar ook de naam. Genieten van thee is namelijk een kunst op zich. Een kunst die iedereen zich eigen kan maken. Ik laat je graag zien hoe.

Foto: Studio1974 studio1974.nl

hoed:Devyldre.com


Nog niet overtuigd? Dit zeggen anderen!

01-02-2023

Het kantoor ruikt heerlijk naar de thee van Art of tea. Mijn medewerkers  zijn erg gecharmeerd van de thee en ook mijn gasten/klanten waarderen de thee enorm

01-02-2023

Thee is thee zou je zeggen, totdat je een theesommelier vraagt om wat te komen vertellen over thee. Omdat wij op kantoor naast verse bonenkoffie ook ‘verse’ thee wilden serveren, vroeg ik of Brigitte van Brigitte’s Tea Art ons daarbij kon helpen. Er ging een wereld voor ons open! We kregen vele smaken om te proeven en leerden veel over thee en wat je wel en niet hoort te doen bij het maken van een lekker kopje thee. Brigitte weet wat er voor nodig is om onze klanten de lekkerste thee te kunnen serveren. En als de eerste potjes verse thee op is, bestellen we daarna de andere smaakjes en blijven zo variëren met ons aanbod. Bijbestellen is heel eenvoudig en snel en persoonlijk geleverd. Perfecte service!

01-02-2023

Art of Tea is niet zo maar een kop thee dat je besteld. Bij Art of Tea krijgen wij het totaalplaatje. Elke thee met een eigen en uniek karakter ideaal om het diner mee af te sluiten of juist mee te begeleiden. Als de kwaliteit van de thee nog niet genoeg is, dan is de persoonlijke service en de schat aan kennis van Brigitte wel een reden om Art of Tea te proberen. Altijd fijn als er iemand niet alleen mee denkt over het product zelf maar ook mee denkt over de manier van serveren of hoe de juiste informatie bij de gast beland. Kortom een prachtig product waar de liefde en passie van Brigitte in te proeven valt

01-02-2023

Wij van Eethuis Twintig ervaren de samenwerking als zeer prettig. Binnen Eethuis Twintig werken wij graag met lokale partners, hier is Art of Tea een mooi voorbeeld van. Tevens sluit de kwaliteit van Art of Tea naadloos aan op de visie over kwaliteit van Eethuis Twintig. Wij zijn begonnen met het serveren van zakjes verse thee. Echter na een test periode zijn wij er achter gekomen dat niet functioneel werkt. Dit heeft te maken dat de labels zicht vol zuigen met thee water en vervolgens vies en nattig worden. Na overleg met Brigitte zijn wij samen opzoek gegaan naar een passende oplossing. De oplossing hebben wij gevonden in een plank met 6 thee bussen. In deze bussen zit losse verse thee. Wij serveren de thee voor onze gasten tijdens het ontbijt, lunch, diner. Tevens wordt er veelvuldig gebruik van gemaakt tijdens de High Tea die wij serveren.

Bel ons

Bereikbaar ma t/m vr van 09:00 tot 18:00

06 1325 4133

Mail ons

Gemiddeld binnen 2 uur reactie

info@artoftea.nl

Ons aanbod

Bekijk ons productaanbod

Naar de shop