Zwarte thee heet in China rode thee

In China wordt de zwarte thee variant zoals wij die kennen rode thee genoemd, de kleur van de thee zoals je deze ziet al je hem inschenkt. Chinezen bedoelen met zwarte thee post-gefermenteerde theesoorten zoals Pu-Erh thee. In het Westen noemen we het zwarte thee omdat de kleur van de theeblaadjes zwart is. Rode thee staat bij ons voor rooibos-thee.

Eigenschappen

Zwarte thee is niet alleen rijk aan smaak en geur, het heeft daarnaast positieve invloed op ons lichaam omdat het anti-oxidanten bevat. Net als koffie heeft thee een opkwikkend effect door de aanwezigheid van cafeïne (25-48 mg/180 ml). De cafeïne in de thee wordt langzamer in het lichaam opgenomen dan bij koffie en duurt zo’n 4 uur voordat het uit je lichaam is verdwenen. Dus langzaam maar langdurig effect, goed voor de concentratie en alertheid.   

Beste zwarte thee assortiment

Bij Art of Tea hebben wij diverse mooie zwarte thee varianten, waarvan we een deel rechtstreeks uit China en Malawi importeren (biologische en fairtrade thee, UTZ en Rainforest Alliance gecertificeerd).
Voor thee online, ga dan naar de thee bestellen pagina.

Theerecept:

Hoeveelheid: 2 gram per kopje, 12 gram per liter water.
Watertemperatuur: van 95°C
Trektijd: 2 – 3 minuten.
In Nederland heb je een groot verschil in de kwaliteit van kraanwater, om er zeker van te zijn dat u kunt genieten van een perfect smakend kopje thee adviseer ik om Spa Blauw of Mount Calm te gebruiken. Dit is mooi zacht water waardoor de pure theesmaak beter tot zijn recht komt en de thee mooi helder van kleur is ook als deze wat langer staat. Ook komt er hierdoor geen wit of olieachtig laagje op je thee.

Bekijk het assortiment