Kruideninfusie

Een kruideninfusie wordt gemaakt van plantendelen die niet van de theeplant Camellia Sinensis afkomstig zijn. Thee mag alleen thee heten als die gemaakt is van deze plant. Maar er zijn ook andere planten waarvan de blaadjes, bloemen, wortels, zaden, schors of vruchten zich goed lenen om een thee van te trekken. Voor dat soort mengsels gebruiken we de naam kruideninfusie.

Kruideninfusies zijn al eeuwenoud. Keizer Shennong maakte ze voor het eerst. Deze keizer – zijn naam betekent Goddelijke Boer – leefde in China in 2737 voor Christus. Hij wordt gezien als de uitvinder van de landbouw, de ontdekker van thee en van kruideninfusies. Hij experimenteerde met kruiden en ontdekte zo hun geneeskrachtige werking. Dankzij die kennis, die hij overdroeg op de mensen om zich heen, kunnen we vandaag de dag nog steeds genieten van zijn veldwerk.

Kruideninfusies maken

De plantendelen worden na het plukken gedroogd bij een temperatuur van 40 tot 45 graden. Daarna worden ze gereinigd, gesorteerd en eventueel gehakt, gesneden en gemengd.

Wil je thuis zelf gaan drogen, doe dit dan in de oven op een temperatuur van 40 tot 45 graden en laat de klep van de oven open. Het drogen duurt 6 tot 12 uur, afhankelijk van de grootte van de plantendelen. Ga je daarna verhakselen dan gaat je mengsel oxideren en dat gaat ten koste van de goede stoffen, maar de extractie wordt wel beter. Gebruik je kruiden dan is verhakselen juist belangrijk om de aroma’s vrij te krijgen.

Kruideninfusies bereiden

Kruideninfusies zijn er in verschillende smaken en aroma’s. Gebruik voor je kruideninfusie water met een temperatuur van 100 graden en laat 5 minuten trekken. Zo schakel je eventuele ziekteverwekkers en schimmels uit. De dosering verschilt per kruideninfusie.

Kruideninfusie thee bestellen? Klik dan hier.


Nog niet overtuigd? Dit zeggen anderen!

01-02-2023

Art of Tea is niet zo maar een kop thee dat je besteld. Bij Art of Tea krijgen wij het totaalplaatje. Elke thee met een eigen en uniek karakter ideaal om het diner mee af te sluiten of juist mee te begeleiden. Als de kwaliteit van de thee nog niet genoeg is, dan is de persoonlijke service en de schat aan kennis van Brigitte wel een reden om Art of Tea te proberen. Altijd fijn als er iemand niet alleen mee denkt over het product zelf maar ook mee denkt over de manier van serveren of hoe de juiste informatie bij de gast beland. Kortom een prachtig product waar de liefde en passie van Brigitte in te proeven valt

01-02-2023

Het kantoor ruikt heerlijk naar de thee van Art of tea. Mijn medewerkers  zijn erg gecharmeerd van de thee en ook mijn gasten/klanten waarderen de thee enorm

01-02-2023

Thee is thee zou je zeggen, totdat je een theesommelier vraagt om wat te komen vertellen over thee. Omdat wij op kantoor naast verse bonenkoffie ook ‘verse’ thee wilden serveren, vroeg ik of Brigitte van Brigitte’s Tea Art ons daarbij kon helpen. Er ging een wereld voor ons open! We kregen vele smaken om te proeven en leerden veel over thee en wat je wel en niet hoort te doen bij het maken van een lekker kopje thee. Brigitte weet wat er voor nodig is om onze klanten de lekkerste thee te kunnen serveren. En als de eerste potjes verse thee op is, bestellen we daarna de andere smaakjes en blijven zo variëren met ons aanbod. Bijbestellen is heel eenvoudig en snel en persoonlijk geleverd. Perfecte service!

01-02-2023

Wij van Eethuis Twintig ervaren de samenwerking als zeer prettig. Binnen Eethuis Twintig werken wij graag met lokale partners, hier is Art of Tea een mooi voorbeeld van. Tevens sluit de kwaliteit van Art of Tea naadloos aan op de visie over kwaliteit van Eethuis Twintig. Wij zijn begonnen met het serveren van zakjes verse thee. Echter na een test periode zijn wij er achter gekomen dat niet functioneel werkt. Dit heeft te maken dat de labels zicht vol zuigen met thee water en vervolgens vies en nattig worden. Na overleg met Brigitte zijn wij samen opzoek gegaan naar een passende oplossing. De oplossing hebben wij gevonden in een plank met 6 thee bussen. In deze bussen zit losse verse thee. Wij serveren de thee voor onze gasten tijdens het ontbijt, lunch, diner. Tevens wordt er veelvuldig gebruik van gemaakt tijdens de High Tea die wij serveren.

Bel ons

Bereikbaar ma t/m vr van 09:00 tot 18:00

06 1325 4133

Mail ons

Gemiddeld binnen 2 uur reactie

info@artoftea.nl

Ons aanbod

Bekijk ons productaanbod

Naar de shop