Witte thee

Witte thee komt voornamelijk uit Fujian. Deze Chinese provincie heeft een gunstige ligging en een mild klimaat en kon daardoor uitgroeien tot één van de belangrijkste thee producerende gebieden van China. Witte thee is de lichtste van alle soorten. Om witte thee te produceren oogsten de plukkers ‘two leaves and a bud’; alleen de nieuwe knopjes met twee jonge blaadjes. Die worden vervolgens in de zon gedroogd en iets geoxideerd. De blaadjes verkleuren dan van groen naar wit. Het eindproduct heeft een lichtgroene kleur en een zacht satijnachtig laagje.

Eigenschappen

Witte thee smaakt niet bitter omdat er geen cafeïne en weinig tannine in zit. De witte thee uit het assortiment van Art of Tea, onder andere Silver Needle, heeft een delicate smaak en is zeer geschikt om tussen 2 gangen van een diner te serveren. Hij reinigt namelijk de smaakpapillen. Smakenpalet: veldgrassen, cacao, honing, gedroogd hout, bamboescheuten, aardappel, zuring, vanille, (wal)noten en kastanje.

Theerecept witte thee:

Hoeveelheid: 2 gram per kopje, 12 gram per liter, zacht water,
Watertemperatuur: 80 – 95 °C.
Trektijd: 2-3 min.

In Nederland heb je een groot verschil in de kwaliteit van kraanwater, om er zeker van te zijn dat je kunt genieten van een perfect smakend kopje thee adviseer ik om Spa Blauw of Mount Calm te gebruiken. Dit is mooi zacht water waardoor de pure theesmaak beter tot zijn recht komt en de thee mooi helder van kleur is ook als deze wat langer staat. Ook komt er hierdoor geen wit of olieachtig laagje op je thee.
Voor witte thee kopen, ga dan naar de thee bestellen pagina.

Bekijk het assortiment