Post gefermenteerd

Post gefermenteerd

Deze typische thee soort is ontstaan in Tang Dynastie (618 AD – 907 AD) in China (provincie Yunnan). En werd via de ‘the old tea horse road’ verspreid o.a. naar Tibet en India. Nu wordt hij in meerdere landen gemaakt. Art of Tea heeft de Satemwa True black, van de biologische en fairtrade theeplantage in Malawi.

Bewerkingsproces

Het verschil zit in het bewerkingsproces. Het begin van het bewerkingsproces is hetzelfde als bij groene thee, echter komt na het drogen de extra stap van fermentatie.
Fermentatie zie je ook bij het maken van bijvoorbeeld brood, bier en koffie.  Door micro-organisme veranderd de smaak van de theebladeren in een rijke smaak en geeft een prettig mondgevoel met een mooie nasmaak. De smaak van de thee is aarde-achtig.

Theerecept post-gefermenteerd thee:

Hoeveelheid: 2 gram per kopje, 12 gram per liter, zacht water,
Watertemperatuur: 100 °C.
Trektijd: 2-3 min.
In Nederland heb je een groot verschil in de kwaliteit van kraanwater, om er zeker van te zijn dat u kunt genieten van een perfect smakend kopje thee adviseer ik om Spa Blauw of Mount Calm te gebruiken. Dit is mooi zacht water waardoor de pure theesmaak beter tot zijn recht komt en de thee mooi helder van kleur is ook als deze wat langer staat. Ook komt er hierdoor geen wit of olieachtig laagje op je thee.

Voor het online thee kopen, ga dan naar de thee bestellen pagina.

Bekijk het assortiment