Beschrijving
In het jaar 2000 kwam de Satemwa theeplantage in Malawi met iets nieuws: Zomba parels.
In een populair tijdschrift hadden de mensen van de plantage gelezen over witte thee. Hoewel ze al bijna 100 jaar thee maakten, hadden ze er nog nooit van gehoord. Ze zijn onmiddellijk gaan experimenteren en zo is deze orthodoxe witte thee, de Zomba parels, ontstaan. De met de hand gerolde bladeren zijn net olijfgroene coconnetjes die heel veel geur en smaak bevatten.
De mooiste smaken haal je uit de Zomba parels als je ze bereidt op de Gong Fu Cha-manier; met een korte infusietijd. Je krijgt dan een prachtige zachte thee die je zeker drie keer op kunt schenken. Gebruik voor het beste resultaat zacht water zoals Spa blauw of Mount Calm. Bij iedere opschenking zie je de parels verder opengaan, totdat het complete blad te zien is.
De thee is helder lichtgeel van kleur en geurt naar versgebakken meringues. Je smaakpapillen worden verwend met een licht boterachtige smaak met natuurlijke zoetheid en bloemige tonen, zoals bij een mooie champagne. Met recht een pareltje van een thee.
Theerecept:
Hoeveelheid: 8-10 parels per liter
Watertemperatuur: zacht water 80°
Trektijd: 1-2 minuten
Gong Fu Cha style in Gaiwan: 120 cc. zacht water, temperatuur 80°C, trektijd 30-40 seconden.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.