Jin Jun Mei

9,8023,38

Deze zwarte thee is rechtstreeks geïmporteerd uit Wuyi Mountains in het berg dorp Tong Mu Guan provincie Fuijan in China. Het is een met de hand geplukte thee en bevat 50.000 nieuwe buds (nieuwe uitlopers van de theeplant) per 500 gram.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tags: , , , , Product ID: 1622

Beschrijving

Deze zwarte thee is rechtstreeks geïmporteerd uit Wuyi Mountains in het berg dorp Tong Mu Guan provincie Fuijan in China. Het is een met de hand geplukte thee en bevat 50.000 nieuwe buds (nieuwe uitlopers van de theeplant) per 500 gram. Alleen de beste theepluksters kunnen 2.000 buds per dag plukken, er zijn dan ook 20 ervaren pluksters voor nodig om 500 gram per dag de kunnen plukken. Dit maakt dan ook dat de Jin jun mei een kostbare thee is. Van de nieuwste theelootjes wordt normaal gesproken witte thee gemaakt, maar in dit berg dorp Tong mu wordt er juist zwarte thee gemaakt.  Van de onderste theebladeren wordt Lapsang souchong gemaakt dit is een gerookte thee. Deze zwarte thee heeft goudgele puntjes. Het aroma is bloemig en fruitig met honing tonen. De smaak is zacht zoet en voelt glad in de mond. Deze thee kun je minimaal 3x opschenken. Daarnaast is de Jin jun mei uitermate geschikt om de Gaiwan te zetten, op deze manier kun je de thee wel 10x opschenken. Bij elke op schenking zal je een andere smaak ervaren dat maakt deze thee extra bijzonder.

Thee recept:
Hoeveelheid: 2 gram per kopje 12 gram per liter
Watertemperatuur: 95°
Trektijd: 2 minuten

Wil je er zeker van zijn dat je een perfect kopje thee zet? Laat het dan niet afhangen van de kwaliteit van het kraanwater. Die verschilt in Nederland van plaats tot plaats. Mijn advies is om je thee te zetten met Spa Blauw of Mount Calm, mooi zacht water waardoor de pure theesmaak beter tot zijn recht komt. Je thee is mooi helder van kleur, ook als deze wat langer staat, en er komt geen wit of olieachtig laagje op je thee.

Jin jun mei kopen? Ga dan naar de thee bestellen pagina.

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jin Jun Mei” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *