Jasmijn parels

10,2513,63

De jasmijn parels van Art of Tea  komt uit  provincie  Fujian in China.

Dit is het bekendste gebied waar de Jasmijn parels geproduceerd worden.  Het zijn de jonge groene theebladeren die  met de hand geplukt worden van April t/m Juni.  Deze groene thee wordt opgeslagen en bewaard tot  dat de Jasmijn bloemen bloeien in augustus/september.

De jasmijn bloemen gaan alleen in de nacht open . Thee is een heel gevoelig product en neemt de smaak van de Jasmijn bloemen dan ook makkelijk op . Op deze manier wordt de thee op natuurlijke wijze gearomatiseerd. Het duur ongeveer 4 uur voordat de zoete geur van de jasmijn bloem in de theebladeren is getrokken. Bij hoge kwaliteit jasmijn thee wordt dit proces 7 nachten herhaald. In de ochtend worden de bladeren weer verwijderd. Elke avond worden er verse jasmijn bloemen op de theebladeren gelegd.  De theebladeren nemen ook het vocht op uit de bloem vandaar dat het belangrijk is dat de theebladeren weer gedroogd worden. Na 7 nachten worden de theebladeren met de hand gerold tot prachtige pareltjes

Deze thee is voor de fijnproever!

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tags: , , Product ID: 2382

Beschrijving

De jasmijn parels van Art of Tea  komt uit  provincie  Fujian in China.

Dit is het bekendste gebied waar de Jasmijn parels geproduceerd worden.  Het zijn de jonge groene theebladeren die  met de hand geplukt worden van April t/m Juni.  Deze groene thee wordt opgeslagen en bewaard tot  dat de Jasmijn bloemen bloeien in augustus/september.

De jasmijn bloemen gaan alleen in de nacht open . Thee is een heel gevoelig product en neemt de smaak van de Jasmijn bloemen dan ook makkelijk op . Op deze manier wordt de thee op natuurlijke wijze gearomatiseerd. Het duur ongeveer 4 uur voordat de zoete geur van de jasmijn bloem in de theebladeren is getrokken. Bij hoge kwaliteit jasmijn thee wordt dit proces 7 nachten herhaald. In de ochtend worden de bladeren weer verwijderd. Elke avond worden er verse jasmijn bloemen op de theebladeren gelegd.  De theebladeren nemen ook het vocht op uit de bloem vandaar dat het belangrijk is dat de theebladeren weer gedroogd worden. Na 7 nachten worden de theebladeren met de hand gerold tot prachtige pareltjes

Deze thee is voor de fijnproever!

Thee recept

Hoeveelheid: 5/7 parels  per kopje  ongeveer 20 cc

Watertemperatuur: 80-95 °C.
Trektijd: 2-3  min.

Nu genieten van deze lekkere thee, wist je dat je jasmijn parels 2 tot 3 keer kunt opschenken.

Wil je jou specifieke/unieke  smaak van de jasmijn thee ontdekken experimenteer dan met de hoeveelheid blaadjes of met de trek tijd.

Wil je er zeker van zijn dat je een perfect kopje thee zet? Laat het dan niet afhangen van de kwaliteit van het kraanwater. Die verschilt in Nederland van plaats tot plaats. Mijn advies is om je thee te zetten met Spa Blauw of Mount Calm, mooi zacht water waardoor de pure theesmaak beter tot zijn recht komt. Je thee is mooi helder van kleur, ook als deze wat langer staat, en er komt geen wit of olieachtig laagje op je thee.

Jasmijn thee kopen? Ga dan naar de thee bestellen pagina.

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar
Verpakking

Cadeau blik, Cadeaublik, Navulzak voor rond blik, Rond blik, Vierkant blik, Zakje

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jasmijn parels” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *