Gunpowder

6,1013,63

Gunpowder is een groene thee en komt uit Anhui, China. Het zijn grijsgroene balletjes van opgerolde theebladeren die op buskruit lijken zoals die in de 18e eeuw werd gebruikt. In het hete water springen de balletjes open en ontvouwen de kogeltjes zich tot prachtige grote theebladeren.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tags: , , , Product ID: 1442

Beschrijving

Gunpowder is een groene thee en komt uit Anhui, China. Het zijn grijsgroene balletjes van opgerolde theebladeren die op buskruit lijken zoals die in de 18e eeuw werd gebruikt. In het hete water springen de balletjes open en ontvouwen de kogeltjes zich tot prachtige grote theebladeren. De thee heeft een wat gras-achtige en soms rokerige smaak. Verse, vlezige robuuste kop met typische gele cup kleur. De thee wordt in China ook wel Parel Thee genoemd.
Deze thee kun je minimaal 2x opschenken.

Thee recept:
Hoeveelheid: 2 gram per kopje 12 gram per liter
Watertemperatuur: 70/80°
Trektijd: 2 minuten

Wil je er zeker van zijn dat je een perfect kopje thee zet? Laat het dan niet afhangen van de kwaliteit van het kraanwater. Die verschilt in Nederland van plaats tot plaats. Mijn advies is om je thee te zetten met Spa Blauw of Mount Calm, mooi zacht water waardoor de pure theesmaak beter tot zijn recht komt. Je thee is mooi helder van kleur, ook als deze wat langer staat, en er komt geen wit of olieachtig laagje op je thee.

Gunpowder kopen? Ga dan naar de thee bestellen pagina.

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gunpowder” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *