Wat  betekend thee voor Brigitte
 

Thee is gezelligheid, thee is rust, thee is een goed gesprek, thee is thuis komen. En zo kan ik nog wel even doorgaan over wat thee voor mij betekent.
Mijn naam is Brigitte van Schooten en ik ben een rasechte theedrinker. Sterker nog: ik lust niets anders. De basis voor mijn passie voor thee is al jong gelegd. Aan theedrinken met mijn oma heb ik de beste jeugdherinneringen. De losse thee die zij liet trekken in de pot, daar denk ik met veel warmte aan terug.  En niet alleen aan de smaak, maar ook aan de sfeer en de goede gesprekken die we hadden.
Er bleek nog veel meer te ontdekken! Toen ik in 2011 op de vakbeurs ‘Beleef Koffie-Beleef Thee’ Richard Schukkink van de International Tea & Coffee Academy tegenkwam, ging er een wereld voor me open. De smaken, de geuren, de kleuren, de mogelijkheden; thee is niet zomaar een warm drankje, thee is een lifestyle.En zo begon een zoektocht naar de ultieme thee-ervaring. Wat is thee precies en waarom smaakt het zoals het smaakt? En steeds als ik dacht dat ik thee helemaal doorhad, bleken er toch weer nieuwe mogelijkheden te zijn die ik nog niet ontdekt had. Met thee ben je nooit uitgeleerd, maar ik mag mezelf sinds enkele jaren wel theesommelier noemen. Regelmatig maak ik theereizen naar de landen waar de beste theesoorten vandaan komen. De theesoorten die ik naar Nederland haal, koop ik daar rechtstreeks bij de producent.Art of Tea is de samensmelting van een persoonlijke fascinatie en een schat aan kennis en ervaring. Vandaar ook de naam. Genieten van thee is namelijk een kunst op zich. Een kunst die iedereen zich eigen kan maken. door op de link te kliken Ik laat je graag zien hoe. klik op onderstaandfilmpje.