Waarom je thee beter de ruimte kunt geven

 

Als theedrinker ben je misschien gewend om thee te drinken uit een uit een theezakje of pyramidezakje. Je kent de pyramidezakjes van Lipton of de Pickwick-theezakjes vast wel. Het zijn kleine papieren of kunststof zakjes. Je hangt het theezakje of Pyramidezakje in het water en als je even de tijd en aandacht neemt om te kijken wat er gebeurt, zie je dat de blaadjes het water opnemen en dat het zakje vol raakt. Ook zie je dat de blaadjes nog niet helemaal zijn ontvouwd. De theeblaadjes kunnen zich niet verder ontplooien omdat ze gevangen zitten in het zakje. Dat is erg jammer want de blaadjes krijgen zo niet de kans om zich van hun mooiste kant, met al hun smaak, aroma en geur, te laten zien.

Gevangen in een zakje
Thee groeit buiten op de theeplantage waar de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Dat wil het gedroogde theeblad ook in jouw theekop. Daarnaast heeft de teamaster in de theefabriek er alles aan gedaan om de juiste bewerking te vinden om de mooiste smaken in het  theeblad te krijgen. Dan is het erg jammer dat jij als fervente theedrinker die mooie smaken niet kunt ervaren omdat de theeblaadjes gevangen zitten in een zakje.

Meer geur, kleur, aroma en smaak
Mijn advies is dan ook: geef theeblaadjes de ruimte. Doe de theebladeren los in een theepot zodat de blaadjes vrij kunnen rond zwemmen in het water. Het voordeel is dat ze zich niet belemmerd voelen zodat ze de juiste en mooiste smaken aan je kop thee kunnen geven. Giet de thee na 2 minuten trekken met blaadjes en al door een zeef in andere theepot zodat je een mooie heldere en geurende thee hebt waar je puur van kunt genieten. Als je dit te omslachtig vindt, kun je ook gebruik maken van een Tearista teamaker. Ook hierin hebben de theeblaadjes volop de ruimte en kunnen zich vrij  ontvouwen in het water en juist daardoor geven de bladeren de juiste specifieke smaak, aroma’s, geur en kleur af.  Nog een voordeel is dat je een extra beleving creëert. Het zorgt voor een rust-en-bewust-momentje op je drukke dag.

Geef thee dus de ruimte en ervaar thee zoals thee bedoeld is.