Vandaag, 9 jaar geleden

Op de verjaardag van mijn vader – die helaas niet meer onder ons is – nam ik de stap om een eigen bedrijf te starten. Aan de man van de KvK gaf ik als naam op ‘Brigitte’s Tea Art theeproeverijen bij u thuis’. Zo staat Art of Tea nog altijd ingeschreven bij de KvK.

Een business die eigenlijk nog niet bestond en waar ik zelf ook nog niet zo veel van wist.

Wat ik wel wist was dat thee en wijn zo veel overeenkomsten hebben dat ik daar iets mee moest. Thee is een puur natuurproduct, ons gegeven door Moeder Aarde. Thee bereid op de manier waarop mijn oma dat vroeger deed vond ik altijd al krachtig en heel smaakvol. In die tijd bestonden de woorden theesommelier en theeproeverij nog helemaal niet. En toch had ik de drang om iets in die richting te gaan doen.

Weet je wat zo bijzonder is aan thee?

Elke keer als je denkt dat je weet hoe thee gemaakt wordt, blijkt het toch ook weer anders te kunnen. Zo gaat er elke keer een nieuwe theedeur open. Er zijn wel meer dan 3700 aroma’s in thee te vinden. Thee is puur en eerlijk. Waarom zou je iets toevoegen aan het pure blad?

Dankzij Erna van Poppel kon ik een try-out proeverij doen. Zo begon ik met het organiseren van theeproeverijen, gewoon bij mensen thuis, met de informatie en de thee van Luc en Johan, destijds eigenaren van Simon Lévelt in de Heuvelstraat in Tilburg. En zo is het balletje gaan rollen. Als echte doe-het-zelver maakte ik mijn eerste website zelf en heb ik ook mijn logo zelf ontworpen.

Toen ik een bezoek bracht aan de vakbeurs ‘Beleef Koffie–Beleef thee’ raakte alles in een stroomversnelling.

Daar heb ik Richard Schukkink ontmoet. Richard is de eigenaar van de ITC (International Tea and Coffee) Academy. In 2011 begon ik aan de opleiding voor theesommelier. 2012 was een ongelofelijk mooi jaar: ik sloot de opleiding af met een theereis naar China en deelname aan de Dutch Tea Championship. Daar werd ik derde.

Tijd voor een professionaliseringslag.

In samenwerking met fotograaf Roel van Diem en webbouwer Linfosys kwamen er een nieuw logo en een nieuwe website met een kortere naam: Art of Tea. Wat was ik trots! Er volgden nog een tweede en derde opleidingsjaar bij ITC Academy en ook meer theereizen naar India (Darjeeling, Assam, Ilam) en Nepal.

Vandaag, precies 9 jaar na de start van mijn bedrijf, gaat de nieuwe website van Art of Tea live

Zes jaar later vond ik het tijd om nog meer te professionaliseren. Ik heb Niek Frijters in de arm genomen voor het ontwerpen van een hele nieuwe uitstraling, Esther Nagtegaal voor het schrijven van de teksten en Peter de Kort voor het maken van een nieuwe website met webshop. Ik werd ook benaderd door Mariëlle Keetels van Theejoy. Haar klanten zijn nu klanten bij Art of Tea, hoe gaaf is dat?

Ongelofelijk trots ben ik dat ik het 10e jaar van Art of Tea in mag gaan met deze nieuwe, frisse uitstraling. Ik kijk uit naar 26 november 2019. Dan heffen we het theeglas op 10 jaar Art of Tea. Proost!