Rooibos

4,529,86

De rooibos plant behoord tot de vlinderbloemenfamilie en groeit vooral in Zuid-Afrika rondom de Cederberg. Rooibos thee is de volksdrank van Zuid-Afrika. Sinds 1930 wordt de rooibos plant voor thee gebruikt.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tags: , , Product ID: 1662

Beschrijving

De rooibos plant behoord tot de vlinderbloemenfamilie en groeit vooral in Zuid-Afrika rondom de Cederberg. Rooibos thee is de volksdrank van Zuid-Afrika. Sinds 1930 wordt de rooibos plant voor thee gebruikt. De rode kleur ontstaat door dat bladeren van de plant worden geplukt en gestampt en in de zon gelegd zodat het blad kan oxideren, waardoor de roodbruine kleur ontstaat. Rooibos thee bevat geen cafeïne en andere prikkelende stoffen, waardoor Rooibos thee zeer geschikt is voor mensen met een gevoelige maag. Rooibos bevat antioxidanten zoals vitamine C, calcium en ijzer en zou licht ontspannend werken. Daarom een prima thee die gedronken kan worden voor het slapen gaan.

Thee recept:
Hoeveelheid: 2 gram per kopje 12 gram per liter
Watertemperatuur: 95°
Trektijd: 2-5 minuten

Wil je er zeker van zijn dat je een perfect kopje thee zet? Laat het dan niet afhangen van de kwaliteit van het kraanwater. Die verschilt in Nederland van plaats tot plaats. Mijn advies is om je thee te zetten met Spa Blauw of Mount Calm, mooi zacht water waardoor de pure theesmaak beter tot zijn recht komt. Je thee is mooi helder van kleur, ook als deze wat langer staat, en er komt geen wit of olieachtig laagje op je thee.

Rooibos kopen? Ga dan naar de thee bestellen pagina.

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rooibos” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *