Mao Feng

5,8924,03

Mao Feng is een groene thee afkomstig uit Anhui, China, en bestaat uit de knop en twee blaadjes. De pluk vindt plaats voor het Qingmin Festival. Dit is een Chinese feestdag waarbij de grave van de voorouders geëerd worden met een bezoek en extra onderhoud.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tags: , , , , Product ID: 1603

Beschrijving

Mao Feng is een groene thee afkomstig uit Anhui, China, en bestaat uit de knop en twee blaadjes. De pluk vindt plaats voor het Qingmin Festival. Dit is een Chinese feestdag waarbij de grave van de voorouders geëerd worden met een bezoek en extra onderhoud.  En valt op 4-5 april echter kan de pluk tot 20 april plaatsvinden. Mao Feng betekent vacht (door de haartjes op de bladeren). Mao Feng wordt al sinds de 14de eeuw (midden Ming Dynasty) door monniken uit de omgeving van de mystieke Huangshan (Yellow Mountains) geproduceerd. Deze thee kun je minimaal 2x opschenken.

Thee recept:
Hoeveelheid: 2 gram per kopje 12 gram per liter
Watertemperatuur: 70°
Trektijd: 2 minuten

Wil je er zeker van zijn dat je een perfect kopje thee zet? Laat het dan niet afhangen van de kwaliteit van het kraanwater. Die verschilt in Nederland van plaats tot plaats. Mijn advies is om je thee te zetten met Spa Blauw of Mount Calm, mooi zacht water waardoor de pure theesmaak beter tot zijn recht komt. Je thee is mooi helder van kleur, ook als deze wat langer staat, en er komt geen wit of olieachtig laagje op je thee.

Mao Feng kopen? Ga dan naar de thee bestellen pagina.

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mao Feng” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *