Thee, populair

Rooibos is familie van de vlinderbloemen en groeit voornamelijk in de omgeving van de Cederberg in Zuid-Afrika. De plant wordt zo’n halve tot een meter hoog en heeft gele bloemen. Daarmee is Rooibos officieel dan ook geen thee maar een infusie om dat rooibos thee niet van de camelia Sinensis is gemaakt.

De plant wordt sinds 1930 speciaal gekweekt om infusies van te maken. Als de 10mm lange naaldjes geplukt worden zijn ze nog groen. De naaldjes worden gekneusd en nat gemaakt, zodat het fermentatieproces op gang komt. Dit blijft dan de gehele nacht opgestapeld liggen. Zo komt de mooi donkerrode kleur tot stand. In de ochtend worden ze dan uitgespreid in de zon gelegd. Nadat de bladeren zijn geoxideerd, worden ze gedroogd en tenslotte verpakt voor de verkoop.

Theerecept Rooibos thee:

Hoeveelheid: 2 gram per kopje, 12 gram per liter, zacht water,
Watertemperatuur: 100 °C.
Trektijd: 2-5 min.
In Nederland heb je een groot verschil in de kwaliteit van kraanwater, om er zeker van te zijn dat u kunt genieten van een perfect smakend kopje thee adviseer ik om Spa Blauw of Mount Calm te gebruiken. Dit is mooi zacht water waardoor de pure theesmaak beter tot zijn recht komt en de thee mooi helder van kleur is ook als deze wat langer staat. Ook komt er hierdoor geen wit of olieachtig laagje op je thee.

Wilt u Rooibos thee online kopen ga dan naar de thee bestellen pagina.

Bekijk het assortiment