QualiTea met Brigitte

Brigitte werkt met het Chinese thee ritueel Gong Fu Cha

Gong Fu Cha is een Chinese theeceremonie die volgens de legende is bedacht door een keizer uit het oude China die het gevoel had dat de wereld op z’n kop stond. Hij zette twee theekopjes op elkaar, draaide ze om en zette daarmee alles weer recht.

Letterlijk betekent Gong Fu Cha ‘de kunst van het theezetten’, en dat is precies waar het in deze traditionele ceremonie om draait: het perfecte kopje thee. Het is een ritueel met een thee van perfecte kwaliteit, een authentiek theeservies. De vaste volgorde is kenmerkend is voor Gong Fu Cha. Het doel is om tot rust te komen, tot jezelf en tot elkaar. Alle vaste handelingenpatronen énde juiste setting helpen daarbij.

Waarom is Gong Fu Cha de ideale opwarmer voor een nieuwe periode?

Thee is rust, thee is energie, thee is thuiskomen, thee is opwarmen. Thee is verbinden, thee is openstellen en thee is samen genieten. Bovendien bevat thee polyfenolen en antioxidanten die zorgen voor een natuurlijke oppepper die lang aanhoudt.

Op zich al reden genoeg om de dag te beginnen met een goede kop thee, de ceremonie van Gong Fu Cha brengt echter nog een extra dimensie. De handelingen in een vaste volgorde doen denken aan mindfulness en meditatie. Ze brengen je in het hier en nu, laten je intenties zetten om mee de dag in te nemen en zorgen ervoor dat jouw creativiteit gaat stromen.

Aan het einde van de ceremonie heb je mooie intentie gezet waar mee je de komende periode positief verder kunt.

Datum: in overleg

Tijdsduur ceremonie: 1 uur

Locatie: Piushaven 20e Tilburg

Prijs: € 55,00 Inclusief lekkernij van Huize Geers

Geschikt voor: particuliere of zakelijke gezelschappen

Groepsgrootte: 1-12 personen

 

 

Voor meer informatie en boekingen: neem contact op met Brigitte via het contactformulier of bel 06 132 54 133.