Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

We zijn zo gewend geraakt aan de theezakjes van de bekende merken, waar altijd een smaakje, suiker of een andere zoetstof aan toegevoegd is, dat we de smaak van ECHTE thee niet meer kennen. Echte thee komt van de theeplant Camellia sinensis. De theeblaadjes worden met zorg geplukt en verwerkt. Zo ontstaan de mooiste smaken in de thee. En daarom vindt Brigitte het jammer als er extra ingrediënten zoals suiker toegevoegd worden. Vandaar de slogan ‘Geen smaakjesthee, maar smaakvolle thee’.

Wist je dat het weer een grote invloed heeft op de theeblaadjes? Net als wijndruiven zijn ze erg gevoelig voor invloeden van het terroir, de grond waarop ze gekweekt worden.

Brigitte vindt het belangrijk dat iedereen kansen krijgt om volwaardig aan de maatschappij deel te nemen:
“Als kleine ondernemer zie ik het belang van de natuur, het milieu en de samenleving en het verband daartussen. Met Art of Tea wil ik op mijn manier bijdragen aan een mooiere, leefbare wereld, zowel in Tilburg als in de landen waar de thee vandaan komt. Met eerlijke handel en een eerlijk product wil kansen en mogelijkheden scheppen voor jongeren, vrouwen en gezinnen die het moeilijk hebben in de maatschappij en aan een inclusievere maatschappij.”

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen begint bij Art of Tea al bij het product zelf. Thee is een puur natuurlijk product. Brigitte vindt dat erg belangrijk. Haar voorkeur uit gaat naar single estate tea, dat is thee van één plantage die niet gemixt is met thee van een andere plantages of uit een ander land komt.

In de link: https://www.artoftea.nl/product-categorie/single-estate-tea/ vind je thee uit de volgende landen

  • China,
  • India, provincie Darjeeling theeplantage Glenburn
  • Malawi, Fairtrade UTZ, Rainforest certified tea Estate sinds 1923
  • Rwanda, Fairtrade certified, NOP en EU Organic certified, Rainforest Alliance certified™.
  • Azoren,

 

Daarnaast zoekt Brigitte de samenwerking op met scholen en ondernemingen.

Duurzame leveringen
Dankzij de samenwerking met https://tourdeville.nl/ kan Art of Tea jouw pakketjes met puur-natuur-thee CO2-neutraal versturen, wat ook weer ten goede komt aan de thuisstad van Art of Tea, Tilburg. 

Leerzame theezakjes
De theezakjes van Art of Tea worden met de hand gemaakt bij VSO Parcours De samenwerking bestaat al sinds 2018. In het arbeidstrainingscentrum van deze school maakt een aantal leerlingen theezakjes voor ruim 30 verschillenden theesoorten.

De zakjes, de kaartjes, het garen en de thee komen los binnen. De leerlingen wegen vervolgens de thee af, doen die in het zakje en vouwen het dicht. Tot slot wordt het kaartje met de omschrijving van de theesoort aan het zakje gestikt. Nadat de zakjes zijn gemaakt, worden ze per smaak in zakken van 50 stuks verpakt en gaan ze terug naar Art of Tea voor distributie en verkoop. Bij dit werk, dat vraagt om nauwkeurig en hygiënisch werken, kunnen de leerlingen veel vaardigheden oefenen zoals nauwkeurigheid, routine, ordelijkheid, omgaan met machines en fijne motoriek. Het schoolrestaurant serveert de smaakvolle thee waar de eigen leerlingen aan gewerkt hebben.

 

Maatwerk met trots

Art of Tea werkt ook samen met Praktijk College, waar de makers en doeners die deze samenleving nodig heeft een opleiding krijgen. Ze maakten theezakjes, theedozen en kerstpakketten. link maken

De leerlingen kijken met plezier terug op deze bijzondere opdracht die hun de kans gaf om in het echt te laten zien wat ze kunnen maken. Ze hebben extra gelet op de kwaliteit en uitstraling van de op maat gemaakt theedozen en de thee. Deze opdracht gaf ze de kans om trots te zijn op hun werk.

Bekijk het assortiment