Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Unieke theezakjes in samenwerking met VSO Parcours

Speciaal voor de horeca heeft Art of Tea een theezakje ontwikkeld “Thee met een verhaal”. Met dit theezakje bent u als horecaondernemer verzekerd van de kwaliteit van de losse thee. Art of Tea werkt hiervoor samen met VSO school Parcours.

Samenwerking Art of Tea & Parcours

Parcours werkt vanaf 2018 samen met theesommelier Brigitte van Schooten. Voor haar bedrijf Art of Tea, maken een aantal leerlingen van Parcours theezakjes voor wel 23 verschillende theesoorten. Dit gebeurt in het arbeidstrainingscentrum van de school.

Het proces:

De zakjes, kaartjes, het garen en natuurlijk de thee komen los binnen. Onze leerlingen wegen vervolgens de thee af, doen de thee in het zakje en vouwen deze dicht. Tot slot wordt het kaartje, met hierop onder andere de omschrijving van de theesoort aan het zakje gestikt. Dit alles vraagt natuurlijk om hygiënisch en nauwkeurig werken. Nadat de zakjes zijn gemaakt, worden ze per smaak in zakken van 50 stuks verpakt en gaan ze terug naar Art of Tea voor distributie en verkoop.
Het is een mooie opdracht, waarbij leerlingen veel arbeidscompetenties kunnen oefenen. Denk hierbij aan nauwkeurigheid, routine, ordelijkheid, omgaan met machines en fijne motoriek.

Voor ons nieuwe schoolrestaurant ‘Binnen’ is dit ook een kans om smaakvolle thee te serveren waar onze eigen leerlingen aan gewerkt hebben.

Bekijk het assortiment