Dry January

Dry January

De eerst twee weken van 2020 zijn voorbij gevlogen. En dat betekent dat de helft van dry january er alweer opzit. Doe jij daar bewust aan mee? Wat drink je dan nu bij het eten in jouw favoriete restaurant of thuis?

Thee in een wijnglas

Heb je al eens gedacht aan een goede kop thee geserveerd in een wijnglas? Hoe tof is dat: je houdt wel gezellig je wijnglas vast, maar je blijf er lekker nuchter bij. Zonder enig probleem stap je in de auto en je hoeft je geen zorgen te maken als je wordt aangehouden en moet blazen. Dat maakt een groot verschil in je portemonnee.

Tea-foodparing
Wist je dat thee bij het eten net zo veel kan toevoegen als een glas wijn? Dat heet tea-foodparing. Hoe tof is het als je tijdens je etentje in een restaurant een goed gezet glas thee geserveerd krijgt dat matcht bij je gerecht. Durf je het aan om de ober te vragen om de thee in een wijnglas te serveren? Het wijnglas kan gelukkig tegen de warmte van de thee, ik doe dit al 10 jaar.
Probeer het ook
Wil jij dat ook uitproberen, dan heb ik een paar tips: kies voor groene thee bij vis- of kipgerechten en voor zwarte thee of Oolong thee bij vlees. Wil je vegetarisch eten neem dan een groene thee als het een licht gerecht is. Voor een zwaarder gerecht kun je beter een zwarte thee bestellen.
Meer leren?
Wil je nog meer hierover leren? Dat kan. Tijdens de theeproeverijen leer en ervaar je wat thee met eten kan doen. En dan merk je dat één plus één drie wordt. Wil jij dat ook, mail dan naar info@artoftea.nl of bel me op 0613254133. Dat kan natuurlijk ook na Dry january.
Tip
Bij De Houtloods in Tilburg kun je gerust vragen om thee in een wijnglas. Het personeel heeft ervaring met de combinaties en adviseert je graag welke thee je het beste bij je gerecht kunt bestellen.
Challenge
Ik daag je uit: vraag in het restaurant waar jij gaat eten om thee geserveerd in een wijnglas. Maak een selfie met je gerecht en bijbehorende speciale thee, zet hem op Instagram en tag Art of Tea. Je krijgt dan 10 procent korting op een theesoort die perfect past bij het gerecht dat je besteld hebt.
Nieuw
Nieuw in de collectie: de originele Tearista thee-maker. Een superhandig apparaatje om de mooiste smaken uit de theeblaadjes te halen. Bovenin doe je de thee en het water op de juiste temperatuur. Laten trekken – advies is 2 minuten – dan zet je de thee-maker op je kop of theepot en laat de thee uitlopen. Het is belangrijk dat je alle thee uit de thee-maker laat lopen. De thee die achter blijft wordt anders te sterk en smaakt daardoor niet zo aangenaam meer.
Kennismakingsaanbieding van €24,95 nu voor €22,95 (exclusief verzendkosten)
Bestel via de webshop: https://www.artoftea.nl/thee-bestellen/easy-tea-maker/
Gebruik kortingscode Tearista.
Tip:
De Tearista thee-maker past ook op een wijnglas. Let wel op dat je de hoeveelheid water die je opgiet, aanpast aan de inhoud van je glas.