Over Brigitte zelf

Al van jongs af aan ben ik een enorme liefhebber van thee. Omdat ik gezond leven van groot belang vind, vroeg ik me af of de diverse theesoorten die ik dronk wel zuiver en gezond waren.

Ik verdiepte me steeds meer in de vele soorten thee. Onderzoek leerde mij dat er eigenlijk maar twee planten zijn waar thee van gemaakt wordt, de Camellia Sinensis (subtropische plant) en de Camellia Assamica (tropische plant). Heel bijzonder vond ik dat er van twee planten zoveel verschillende theesoorten komen.”

Brigitte

Thee is gezelligheid, thee is rust, thee is een goed gesprek, thee is thuis komen. En zo kan ik nog wel even doorgaan over wat thee voor mij betekent.

Mijn naam is Brigitte van Schooten en ik ben een rasechte theedrinker. Sterker nog: ik lust niets anders. De basis voor mijn passie voor thee is al jong gelegd. Aan theedrinken met mijn oma heb ik de beste jeugdherinneringen. De losse thee die zij liet trekken in de pot, daar denk ik met veel warmte aan terug.  En niet alleen aan de smaak, maar ook aan de sfeer en de goede gesprekken die we hadden.

Er bleek nog veel meer te ontdekken! Toen ik in 2011 op de vakbeurs ‘Beleef Koffie-Beleef Thee’ Richard Schukkink van de International Tea & Coffee Academy tegenkwam, ging er een wereld voor me open. De smaken, de geuren, de kleuren, de mogelijkheden; thee is niet zomaar een warm drankje, thee is een lifestyle.

En zo begon een zoektocht naar de ultieme thee-ervaring. Wat is thee precies en waarom smaakt het zoals het smaakt? En steeds als ik dacht dat ik thee helemaal doorhad, bleken er toch weer nieuwe mogelijkheden te zijn die ik nog niet ontdekt had. Met thee ben je nooit uitgeleerd, maar ik mag mezelf sinds enkele jaren wel theesommelier noemen. Regelmatig maak ik theereizen naar de landen waar de beste theesoorten vandaan komen. De theesoorten die ik naar Nederland haal, koop ik daar rechtstreek bij de producent.

Art of Tea is de samensmelting van een persoonlijke fascinatie en een schat aan kennis en ervaring. Vandaar ook de naam. Genieten van thee is namelijk een kunst op zich. Een kunst die iedereen zich eigen kan maken. Ik laat je graag zien hoe.

Thee is puur en eerlijk door moeder aarde gegeven, je kunt er niet omheen.

Brigitte van Schooten

Tea tempers the spirit and harmonizes the mind, dispels lassitude and relieves fatigue, awakens thought and prevents drowsiness.

Lu Yu

I’am so fond of tea that I could write a whole dissertation on its virtues. It comforts and enlivens without the risks attendant on spirituous liquors. Gentle herb! Let the florid grape yield to thee. Thy soft influence is a more safe inspirer of social joy.

James Bowswell