9-10-2020 Dag van de Eigenzaak

vandaag is het de dag van de eigen zaak

 

Als ik denk aan mijn eigen zaak – Art of Tea – denk ik aan hoe het ooit begon. Op wat we toen noemde de lagere school.

De Jeanne d’Arc-school waar ik als kind op zat, was de eerste Jenaplan-school in Tilburg. Kenmerkend voor dat type onderwijs was dat je in je eigen tempo werkte en dat er veel gedaan werd aan communicatie, bijvoorbeeld in de weekopening en de dagelijkse kringgesprekken. In de keuze-uren werd een beroep gedaan op je creativiteit. We leerden figuurzagen, kleien, breien, emailleren en nog veel meer. Op woensdag was er een midweekviering waarin we optredens mochten doen. Ik heb er een superfijne tijd gehad en veel geleerd.

Helaas bleef ik op het gebied van taal- en rekenvaardigheden wat achter. Ik herinner me nog goed dat ik de zesde klas (zo heette dat toen) heb afgesloten met het rekenniveau van de vijfde klas. Achteraf logisch, want ik heb dyslexie en dyscalculie, maar in de jaren ’70 hoorde je daar nog niemand over. In plaats daarvan vertelden ze me dat ik een dom meisje was dat alleen maar water kon koken.

En nu heb ik van water koken mijn beroep gemaakt. Water om het perfecte kopje thee mee te maken. Ik weet precies welk water je het beste kunt nemen en bij welke temperatuur je het beste resultaat krijgt. Met mijn eigen bedrijf Art of Tea doe ik dat al ruim 10 jaar en daar ben ik enorm trots op. Ik heb alle schaamte en onzekerheden overwonnen en in water koken ben ik inmiddels een expert.

Wil je ook de juiste water kook technieken leren? Dat kan. Op zondag 8 november. Behalve water koken leer je ook nog hoe je zelf een mooie thee samenstelt. Die mag je na afloop ook nog eens mee naar huis nemen. Stuur voor meer informatie een mail naar: info@artoftea.nl

Tijdstip 14 uur tot 16.30

PlaatsHasseltstraat 205 5046 LK Tilburg
Kosten € 36,50

Aanmelden tel. 0613254133 of mail naar info@artoftea.nl